Print

Tarieven & Vergoeding

Tarieven - Vergoeding - verkortte algemene info

Sinds 1999 gebruiken we een dienstverlening afgestemd op de klant. U heeft keuze uit tarieven van 15min. tot 120min. De tarieven vallen onder de alternatieve therapieën in de aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van je eigen risico!

Een natuurgeneeskundig-medische afspraak is er vanaf €30,-.

Vanaf 2016 ben ik begonnen met korte natuurgeneeskundig-medisch afspraken. Als het ware vergelijkbaar met een enkele (XXSmall) of dubbele (XSmall) huisartsen afspraak met een laag tarief.

Als natuurgeneeskundig-medisch patiënt is het meest optimaal te starten met een BioResonantie sessie van ca. 60-75 min. Daarna begeleiding via Whats app of korte sessies (enkele of dubbele). Dan een hermeting middels BioResonantie en afronding naar ‘nieuwe normale patroon’. Gemiddeld aantal sessies kinderen ca.3x, volwassenen ca.5x.

De behandeling met Bio Resonantie doe ik sinds 2014 en inmiddels in de prijs inbegrepen.

Een psychologische afspraak is er vanaf €80,- (Small)

U kunt als psychologisch client uitgaan van een gemiddelde duur van 75 min (Large). Een intake / sessie kan in 45min (Small). Ter kennismaking kan een XXSmall afspraak gemaakt worden. Wel is de toeslag voor inschrijving helaas voor alle administratieve handelingen niet inbegrepen.

Gemiddeld aantal sessies kinderen ca.5x, volwassenen ca.7x.

Voor beide disciplines (natuurgeneeskundig-medisch en psychologisch) gelden:

Voor het inschrijven en afspraken na 17 uur en op zaterdag is een toeslag geldig.

Wilt u een korter of langer consult of sessie dan moet u dat vooraf kenbaar maken bij het maken van de afspraak en bij de  sessie. Deze kan tijdens de sessie gewijzigd worden.

TARIEVEN

Tarieven vanaf 1 november 2016. Basis tarief Korting tarief, alleen voor: Korting: kinderen, studenten & uitkeringen
telefonisch contact, rapportages, email, app contact enz. per 10 min.

€ 15

€ 15

XXS  Extra extra small max.15min. Kort medisch vergelijkbaar met huisartsen consult alleen geschikt voor para-medisch en geneeskundig consult of kennismaking psychologisch

€ 30

€ 28

XS  Extra small max.30min. Kort medisch vergelijkbaar met dubbel huisartsen consult alleen geschikt voor para-medisch en geneeskundig consult of kennismaking psychologisch

€ 57

€ 51

S  small max.45min.

€ 80

€ 70

M medium max.60min.

€ 100

€ 88

L large max.75min.

€ 115

€ 100

XL extra large max.90min.

€ 125

€ 105

XXL 2extra large max.120min. meestal alleen relatie of groepstherapie

€ 150

€ 125

Toeslagen voor:

  • Inschrijving € 15,-
  • Afspraken na 17.00 uur en op zaterdag + 10%

Bedrijven en instelingen tarieven op aanvraag / offerte

Definitie ‘Bedrijven en instellingen’ bevatten 10 of meer medewerkers.

 

Alternatieve therapieën

De tarieven vallen onder de alternatieve therapieën in de aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van je eigen risico! De vergoeding is te vinden via www.vnt-nederland.nl. Uw zorgverzekering kunt u ook bellen en het callcenter vragen naar complementaire of natuurgeneeskunde.

Veel oud collega therapeuten (Ca. ⅓ van alle) voldoen niet meer aan de voorwaarden en worden ook niet meer vergoed, niet door de beroepsvereniging als volwaardig lid aangemerkt en niet door een klachtencommissie gecontroleerd. Ik lever de hoogste kwaliteit en zorgvuldigheid vastgelegd in PSBK en MBK door zorgverzekeraars en van mijn beroepsvereniging die met ingang van 2017 gelden. Daarom vergoeden de zorgverzekeraars mij wel.

In het kort

de belangrijkste voorwaarden

  1. De afspraken worden altijd direct aan het begin of einde van een sessie, intake e.d. per pin of contant verrekend.
  2. Thuisbezoek ook mogelijk (binnen Ring Rotterdam, ring Utrecht en Ringbaan Tilburg). NB de additionele kosten voor thuisbezoek zijn ca. € 60,- per uur voor gemiddeld 30 min heen en 30 min terugreis.
  3. Het volledig intake gesprek bevat een volledige anamnese, je klachten, symptomen, tot een thema komen van  jouw, met daarin een aantal kernproblemen. Een BioResonantie, bloeddrukmeting kunnen tot de aanvullingen behoren. We formuleren hoe je na afloop van de therapie, je zou willen voelen. De sessie-afspraak is het vervolg op de intake-afspraak. Deze variëren doorgaans van 15 min tot max. 90 min.  Met uitzondering van een kort medisch consult (vergelijkbaar met een dubbel huisartsen consult), wordt een minimum van 45min. in rekening gebracht met een maximum van 2 uur. Dat lijkt stom, maar een enkel groot inzicht kan meer betekenen dan uren lang praten. Al je een beperkt budget ebt en de duur van het consult kort wilt houden geef dat direct in het begin of vooraf aan de secretaresse bij het maken van de afspraak door.
  4. Annuleren tot 24 uur van te voren. De kosten voor niet tijdig afzeggen zijn standaard € 50,-. Annuleren is zonder kosten mogelijk indien er sprake is van overmacht of een dringende reden. Graag in dat geval je reden erbij vermelden.
  5. De uitgebreide algemene voorwaarden staan op een andere pagina.

Algemene info

Dieren

We kunnen uw huisdier of boerderijdier ook behandelen middels BioResonantie, supplementen enz.

aanvullende verzekering

Onder alternatieve therapieën vallen onder andere psycho sociale begeleiding, hypnotherapie alsmede orthomoleculaire therapieën, dat onder natuurgeneeskunde wordt gedekt. Het voordeel is dat het niet van je Eigen Risico gaat.

De kosten van het consult kunnen ook als beroepskosten wellicht van uw inkomstenbelasting afgetrokken worden onder de naam coaching. Zeker voor CEO’s, DGA’s, ZZp-er en zelfstandigen een alternatief.

Verwijsbrief

De tussenkomst van je huisarts is niet nodig. De medische geschiedenis van je huisarts, laboratorium waarden of officiële diagnoses kunnen soms handig zijn.

Rapportage

Ik hoef over jouw behandeling niet te rapporteren naar de verzekering. Door mijn positie in de alternatieve geneeswijzen is jouw privacy gewaarborgd. In de basiszorg moet de NIP-psycholoog dat weldoen om vergoedt te krijgen. Na afloop kun je je dossier meekrijgen.

Dossier

Je dossier is vertrouwelijk. Deze is alleen voor jouw (als client) in te zien of met jouw toestemming aan anderen. Hierop wordt toegezien door de beroepsvereniging. Informatie aan derden zal ik dan pas verstrekken indien je schriftelijk daar toestemming voor geeft. Eventuele documenten worden vooraf door je goedgekeurd. Dan pas worden deze aan derden verzonden. NA afronding van je therapie mag je je dossier meenemen, daarvoor moet je alleen een formulier tekenen voor ontvangst.

Navragen van je zorgverzekering?

Voor vragen bij je ziektekostenverzekering moet je vragen naar vergoeding van een   Velen maken de fout naar de vergoeding van een psycholoog te vragen en dan krijg je van de verzekering een verkeerd antwoord. Dus je moet vragen naar natuurgeneeskunde onder alternatieve geneeskunde.

Veranderen van zorgverzekering?

Opzeggen van je polis kan altijd voor 30 nov elk jaar en tot 1 februari van elk jaar kun je je nieuwe uitzoeken. Dit omdat de verzekeringen ieder jaar weer te laat zijn met informatie verstrekking.