Print

Systeemtherapie

Psychologische behandeling van een groep personen tegelijk is ontzettend effectief

Psychologische behandeling van een groep personen

In systeemtherapie en systemisch werk wordt ingespeeld op de verbinding tussen mensen in de relatie, in het gezin of binnen het netwerk. Er kan door middel van verschillende therapeutische oefeningen gewerkt worden.

Relatietherapie

In de relatietherapie wordt dezelfde aanpak toegepast en ingezet als bij gezinstherapie. Alleen is de behandeling gericht op echtparen en partners. In principe werken we met beide partners even veel en lang. Soms is het nodig om met iedere partner individueel te werken.

De gebieden waarin relatietherapie effectief kan zijn:

  • het verdiepen en verankeren van de relatie
  • het opnieuw verbinden voor stellen die uit elkaar dreigen te groeien
  • oplossingsgerichte therapie voor ernstige relatieproblemen
  • hoe in harmonie met elkaar verder gaan voor stellen die besluiten uit elkaar te gaan

Gezinstherapie en/of gezinsbehandeling

Deze behandeling is gericht op meerdere gezinsleden. Hierdoor verandert er iets in de inzichten, reflectie en spiegelingen en in de onderlinge dynamiek. Zo kunnen de gezinsleden elkaar versterken en samen weer verder. Voor wie meer wil lezen over wat de behandeling beoogt is het vierkant van Johari een mooi model.

Groepstherapie

De behandeling van psychologische klachten in groepen is zeer krachtig omdat er gebruik gemaakt wordt van de groepsdynamiek. De deelnemers hoeven elkaar niet te kennen, maar de bereidheid om zich open te stellen is een voorwaarde. Tijdens een uitgebreid individueel intakegesprek zal de mogelijkheid tot groepstherapie aan de orde kunnen komen.

Meest gebruikt is de Familie Opstelling waarbij deze door kan dringen tot analyse en oorzaken van het probleem. Tevens en mogelijke aanpak van therapie.

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag.

Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-UK Treatment sessions can also be given in the English or German language!

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-Germany Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.

Stuur ons een e-mail: