Print

Stress op je werk en gezondheid

Gezondheidsproblemen

Iedereen kent dat wel, zo’n periode dat je niet lekker in je vel zit. Vaak uit zich dat in lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid en hoofdpijn, zonder aanwijsbare oorzaak. Je grijpt een extra vitaminepilletje en slaapt een keer extra lang uit. Wellicht heeft dat het beoogde effect. Zo niet, dan stap je misschien naar de huisarts om te kijken of je iets onder de leden hebt.

Symptomen

Maar als er fysiek niets te vinden is en de lichamelijke klachten houden aan, wat dan? Dan is de kans groot dat je letterlijk ziek bent door omstandigheden. Er ligt dus een ándere oorzaak ten grondslag ligt aan de lichamelijke klachten. Een oorzaak die we op geestelijk en emotioneel gebied moeten zoeken. Lichaam en geest werken immers nauw samen. Als je lang onder spanning staat, een zware of moeilijke tijd doormaakt of er dingen gebeuren waar je geen grip op heeft, dan zal dat vrijwel altijd gepaard gaan met lichamelijke klachten.

Psychosomatische klachten zijn klachten die zich weliswaar lichamelijk uiten maar een emotionele oorzaak hebben.

Kantoorbaan

Vooral voor mensen met zien werk dus een kantoorbaan is Lichaamsgericht Psychotherapie aan te raden.

Lichaamsgerichte Psychotherapie omvat alle soorten psychotherapie waarbij het lichaam als uitgangspunt dient. Binnen de Lichaamsgerichte Psychotherapie ziet men het lichaam niet los van de psyche. Op zich niets nieuws aangezien de kreet ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ al ouder is dan de weg naar Rome. Ook binnen de Ayurveda zijn er inzichten die al duizenden jaren gelden. Als je wil weten hoe het morgen met je gaat, kijk je naar je gedachten van vandaag.

Tegenwoordig is Lichaamsgerichte Psychotherapie een verzamelnaam voor onder andere: Pesso-therapie, Focussen, Biodynamische therapie, Unitieve therapie, Integratieve Bewegingstherapie, Haptonomie of Haptotherapie, Neo-Reichiaanse therapie, Bio-Energetica, Postural Integration, Psychomotorische therapie of PMT en waarschijnlijk vallen de meeste ontspanningsoefeningen uit de wereld van Dans, Muziek en Toneel ook onder de Lichaamsgerichte therapie, aangezien deze oefeningen een voorbereiding zijn op de prestatie die daarna geleverd wordt. Met uiteraard een hoofd dat vrij is van verstorende gedachten, afleidingen en ballast.
Kortom: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

uk-vlag Treatment sessions can also be given in the English or German language!
germany-vlag Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!