Print

Stress en spanning

Feit

9 van de 10 Nederlanders ervaart dagelijks stress en meer dan 50% van deze groep ervaart zelfs lichamelijke klachten als gevolg van deze stress.

Hiermee is stress één van de grootste problemen van onze huidige maatschappij. De psychologische en de medische kanten van deze problemen kunnen we behandelen.

Heeft u het gevoel dat de emmer overloopt?

Is het u allemaal te veel geworden en ziet u het even niet meer zitten? Helaas weten velen niet hoe met deze stress om te gaan en hoe op een juiste manier te ontspannen. Het langdurig ervaren van stress gevoelens is erg slecht voor de weerstand en werkt over het algemeen erg destructief. Het is dus belangrijk om te weten hoe u stress kunt verminderen. Wanneer u niet weet hoe met deze gevoelens om te gaan en wanneer stress de overhand heeft in uw leven, dan is het raadzaam om hier met een psycholoog of therapeut over te praten.

Oorzaken van stress en overspannenheid

Mannen ervaren over het algemeen meer stress door een hoge werkdruk. Vrouwen daarentegen ervaren sneller stress door situaties in de privé sfeer. Tevens ervaart men over het algemeen meer stress in de donkere wintermaanden. Stress heeft dus een breed scala aan veroorzakers. Het belangrijkste hierin is dat u weet wat voor u stressvol is en hoe u de eerste symptomen van stress kunt signaleren, zodat u ook vanuit preventie kunt reageren.

Wat te doen bij burn-out?

Heeft u een burn-out of het vermoeden dat u een burn-out heeft, dan is het raadzaam om contact met uw huisarts op te nemen. Een burn-out kent een lange behandelperiode en gaat vaak niet vanzelf over. Over het algemeen duurt het behandeltraject van een burn-out vrij lang en gaat het herstel vrij traag. Dit omdat het lichaam tijdelijk niet meer in staat is om bepaalde dingen uit te voeren, in bepaalde situaties te verkeren of om met bepaalde dingen om te gaan. Het is voor een spoedig herstel dan ook erg belangrijk dat een u hierbij begeleid wordt.

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

UK-e1475407003567.gif Treatment sessions can also be given in the English or German language!

Germany-e1475407034460.gif Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.

Stuur ons een e-mail: