Print

Geestelijke oorzaken gewichtsproblemen

In elk sprookje krijgt de prinses zijn prins en worden bewonderd en begeert door het volk.

Eten is er nu in overvloed en alles wat esthetisch mooi is wordt als de hoofdprijs van schoonheid gezien. Net als de prinses of prins in elk sprookje. Het waren nooit dikkerds of lelijkerds lijkt het.  Dat is een enorme sprookje waar iedereen zich aan vastklampt. Van marketing tot vriend of vriendin.

Mooie woorden en plaatsjes daar maakt de marketingwereld nog steeds misbruik van.

Persoonlijke begeleiding voor je gewicht

Binnen Praktijk Ludwig Tummers bieden we persoonlijke ondersteuning en begeleiding aan om af te vallen. De behandelaar, Ludwig heeft zelf overgewicht, maar is in ieder geval gezond op een blessure na. Ludwig  kan mensen met overgewicht vanuit zijn eigen ervaringsdeskundigheid goed begrijpen en daardoor helpen met het pad naar een ‘lichter’ leven.

Binnen het begeleidingsprogramma ligt niet alleen de focus op voeding en afvallen. Door uiterst eenvoudige en beperkte oefeningen is een extreem hoog rendement te behalen om af te vallen door beweging (wetenschappelijk is een minimale beweging van 2 uur maar liever 4 uur per dag gewenst of je moet op een houtje bijten.

Ook is het programma gericht op inspirerend leven en krijg je bruikbare handvatten mee om niet alleen je lichaam, maar ook andere zaken in je leven te ontdoen van onnodige ballast of oud zeer. Dit maakt het mogelijk dat emo eters hun emoties eronder krijgen.

Persoonlijke begeleiding bij afvallen bied jou de mogelijkheid, geheel aangepast aan jouw persoonlijke leefstijl gezond te eten en daarbij gewicht te verliezen en je conditie en gezondheid te verbeteren.

Gewichtsbegeleiding bij Praktijk Ludwig Tummers is geen crash dieet of snelle manier om gewicht kwijt te raken. We bieden begeleiding aan die gericht is op blijvend gewichtsverlies en mindfull leven. We werken op basis van een aantal omschreven consultmomenten en daaraan gekoppelde opdrachten en vragen de deelnemer om een eetdagboek bij te houden. Binnen Praktijk Ludwig Tummers is persoonlijke begeleiding bij afvallen gericht op 4 belangrijke pijlers:

 • motivatie om af te vallen
 • duurzaam en eerlijk voedsel
 • lichaamsbeweging
 • volhouden

Binnen Praktijk Ludwig Tummers hebben we ook aandacht voor eerlijk, biologisch en duurzaam voedsel. Omdat we ervan overtuigd zijn dat het westerse eetpatroon de bron is van veel moderne welvaartsziekten zoals obesitas, hart- en vaat aandoeningen, bepaalde kankersoorten, depressie, verslaving en ga zo maar door.

We gaan uit van het principe van gezonder eten zoals de Amerikaanse voedingsjournalist Michael Pollan ooit heeft geadviseerd:

 • eet zoveel als mogelijk onbewerkt
 • eet niets wat je grootouders niet zouden herkennen als voedsel
 • vermijd zoveel mogelijk producten die ingrediënten bevatten met onuitsprekelijke namen
 • koop zoveel mogelijk biologisch, E-nummer vrij en bij winkels en producten van lokale boeren
 • betaal meer, maar eet minder
 • eet veel meer groente en fruit  en varieer
 • begin een moestuin en kruidentuin thuis aan te leggen of te onderhouden
 • kook zoveel mogelijk zelf van verse producten en vermijd smaakversterkers, blikjes en kant- en klare kruidenzakjes

Afspraak maken

Natuurlijk ga je een afspraak maken. Telefonisch (010) 280 72 75 of (06) 41 57 06 51 en gelijk een afspraak maken.  Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.  contactpagina. Woon of werk je binnen de driehoek Rotterdam, Utrecht en Tilburg? The Netherlands N.B. Behandelsessies kunnen ook in het Engels en Duits worden gegeven! UK Treatment sessions can also be given in the English or German language! Germany Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Stuur ons een e-mail: