Print

Pijn bestrijding

Deze therapie ingezet bij onverklaarbare lichamelijke pijn en klachten waar medisch geen oorzaak voor gevonden is.

Pijn

Pijn is goed regulier en alternatief behandelbaar. Het is erg vervelend om er dagelijks mee geconfronteerd te worden. Pijn is het signaal aan het lichaam dat het niet goed gaat en dat je er geen aandacht aan geeft. Vooral Dr. Jung’s visie dat techniek en psyche samen moeten komen en dat dat de wetenschappelijke weg is wordt meer en meer duidelijk nu empirische data wetenschappelijk gepatenteerd worden en van octrooien worden voorzien dat de huidige weg niet episch noch humaan is. Dit leidt tot de vraag hoe ziet je leven eruit en hoe komt het dat je met deze levenshouding toch je klachten ervaart? Een gevoelige ingang hetgeen wel een veel beter en ontspannender leven voor u als client zal geven.

Pijn bestrijding

Vaak wordt therapie als aanvulling op medische behandelingen gebruikt, zoals bij de behandeling van pijnklachten met een al dan niet bekende oorzaak.

Therapie wordt tevens gebruikt om angst voor pijn bij een bepaalde behandeling te verminderen, zoals angst voor pijn bij de tandarts.

Ook wordt het ingezet om het eigen immuunsysteem op te peppen bij infecties of problemen met lichaamscellen.

Tevens wordt deze therapie ingezet bij onverklaarbare lichamelijke pijn en klachten waar medisch geen oorzaak voor gevonden is.

Symptomen

Het bekendste is lichamelijke pijn, zoals pijn na een hernia, pijn bij de doorbloeding, fantoompijn, etc.

Daarnaast kan iemand ook emotionele pijn ervaren. Dit gaat vaak samen met verdriet of angst.

Pijn bestrijding en nutrionele geneeskunde

Nutritionele geneeskunde baseert zich op de kennis van werkingsmechanismen op het niveau van de cel, cel-cel-communicatie, orgaan-orgaan-communicatie, orgaansysteem- orgaansysteem-communicatie en op de functie van het totale organisme. NG kan gebruikt worden als preventief middel, symptoombehandeling en als interventie op het gebied van etiologische processen. Voor alle drie de effecten bestaat een goed gefundeerde rationele (nogmaals: theoretische) onderbouwing:

1. NG als preventie
Een deficiënte voeding (kwalitatief) wordt beschouwd als universele etiologische factor voor de ontwikkeling van een groot aantal ziektebeelden waaronder de drie killer diseases kanker, arteriosclerose en diabetes/obesitas. “Starving people in the midst of plenty”, beschrijft de noodzaak tot verbetering van de kwaliteit van voeding op het niveau van micronutriënten binnen de wereld van overvloed aan macronutriënten. Voedingsfactoren kunnen aanleiding geven tot de ontwikkeling van laaggradige ontstekingsziekten (LGID). Ziektebeelden waaronder auto-immuun aandoeningen (bijv. psoriasis), mentale stoornissen (bijv. depressie), allergieën, chronische pijn, uitputtingsziekten (bijv. fibromyalgie) en zelfs kanker. De volgende voedingsfactoren worden in verband gebracht met LGID:

  • zuurmakende voeding (pH), b.v. overmatig gebruik van melkproducten (kaas)
  • tekort aan voedingsvezels
  • micronutriëntendeficiëntie (gebruik van kunstmest, transport)
  • voedingsmiddelen met een hoge glykemische lading (suiker, soft drinks, graanproducten)
  • voedingsmiddelen met toxische lectinen (graanproducten, peulvruchten, zoals bijv. pinda’s)
  • voedingsmiddelen met toxische saponinen (soja, pindas, peulvruchten, alfalfa)
  • de natrium/kalium en calcium/magnesium verhouding
  • vetzuurverdeling
  • mycotoxinen belasting
  • fructoserijke voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen met storende werking via één of meer van de tien factoren zijn melkproducten, graanproducten, suiker, fructose, vet vlees, vegetarische oliën, peulvruchten en sojaproducten. Nutriënten die het immuunsysteem continu activeren via beschadiging van de darmbarrière en/of activatie van het sympathische zenuwstelsel (noradrenaline)

2. NG als symptoombehandeling
Symptomen zoals pijn, moeheid, slaapstoornissen, obstipatie, jeuk en andere zogenaamde homeostatische gevoelens, kunnen uitstekend worden behandeld met behulp van NG. Interventies horen gebaseerd te zijn op in kaart gebrachte werkingsmechanismen van de te kiezen werkzame substantie. Goede voorbeelden van (soms noodzakelijke) symptoombehandeling is het gebruik van vitamine C bij allergische jeukreacties (vitamine C remt de productie van histamine, Johnston 1992) en Populus nigra bij ontsteking (aspirinewerking op het niveau van vasodilatatie en regulatie van ontstekingsenzymen). Symptoombehandeling binnen de NG kan gebruikt worden als tussenoplossing; de meerwaarde van NG ligt juist in het oplossen van het ziektebeeld via de behandeling van ontstaansmechanismen van de verschillende aandoeningen.
Symptoombehandeling is noodzakelijk als er sprake is van een acuut ziektebeeld met een bepaald gevaar voor de integriteit van het lichaam (zowel centraal als perifeer). Voorbeelden zijn een sepsis, zelfmoordneigingen, onhoudbare pijn en bepaalde virale aandoeningen (HIV). De juiste behandeling van een acuut syndroom behoort gebaseerd te zijn op de optimale therapie index: Toptimaal= positieve effecten/secundaire neveneffecten >> 1. Een sepsis zal dan behandeld worden met een agressief antibioticum, terwijl een acute depressie het beste behandeld kan worden met een hoge dosis curcumine (actieve substantie in geelwortel, Bhutani 2008, Kulkarni 2008, Xu 2007, Xu 2005)

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

Treatment sessions can also be given in the English or German language!

Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.

Stuur ons een e-mail:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *