Overzicht therapie vormen

SYSTEEMTHERAPIE

Er wordt ingespeeld op de verbinding tussen mensen in de relatie, in het gezin of binnen het netwerk. Er wordt door middel van verschillende therapeutische oefeningen gewerkt, waardoor bij iedere deelnemer het bewustzijn op alle 4 de niveau’s ontstaat. Hierdoor ontstaat een wezenlijke verandering in de verbinding met anderen die blijvend is.

Lees verder 

NATUURGENEESKUNDE

 

Natuurgeneeskunde is de verzamelnaam voor geneeswijzen die vertrouwen op het zelfgenezend vermogen van het lichaam en die gebruikmaken van methoden en technieken die in de natuur voorkomen. In de natuurgeneeskunde heeft de behandeling als doel het zelfbeschermende en zelfgenezende proces te stimuleren met hulp van natuurlijke middelen. Dit kunnen zijn kruiden, homeopathische middelen en acupunctuur, maar ook fysiotherapie, ademhalingstechnieken en meditatie.

De oorzaak van een ziekte wordt in de natuurgeneeskunde gezocht in een complot van factoren zoals stress, slechte eetgewoonten, onverwerkte trauma’s of opeenhoping van afvalstoffen.

De reguliere geneeskunde komt meer en meer weten te vinden wat er in de Codex Alimentarius staat. https://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius. Deze bron is de eeuwenoude overbrenging van homeopaten, ayurveda en kruiden genezers en artsen vanuit verschillende religieuze kanten.

Lees verder 

Individuele therapie

Door de gebruikte technieken wordt er op 4 niveau’s van bewustzijn behandeld, somatisch, emotioneel, mentaal en spiritueel. Meerdere symptomen worden tegelijkertijd aangepakt en de meeste klachten verdwijnen binnen 48 uur.

Lees verder 

FAMILIE OPSTELLINGEN

Een familieopstelling is een therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraag inbrengt wat hem of haar in het huidige leven belemmert en waar hij of zij helderheid over wil krijgen over het oorspronkelijk ontstaan van dit probleem.

Lees verder 

KINDERTHERAPIE

In de opvoeding kunnen ouders tegen verschillende gedragsproblemen en opvoedproblemen aanlopen, die vaak te herleiden zijn naar eerdere ervaringen van het kind. De gebruikte behandelmethodes voor kinderen zijn wezenlijk anders dan bij volwassenen omdat ze moeten passen in de belevingswereld van het kind.

Lees verder 

HYPNOTHERAPIE

Door hypnose is de cliënt meer in staat om contact te maken met het onderbewuste waardoor deze meer inzicht krijgt in factoren die belemmerend werken en waardoor er meer ruimte is om contact te maken met mogelijkheden. Hypnosetherapie is vooral geschikt bij psychische en psychosomatische klachten.

Lees verder 

HOE WERKEN WE? We werken samen!

 

Ga naar Werkwijze & Methode