Print

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde houdt in dat er gestreefd wordt naar de juiste optimale aanwezigheid van gezonde en noodzakelijke, natuurlijke voedingsstoffen en voorkomen van afvalstoffen, toxinen e.d. De therapeut zal in eerste instantie aandacht richten aan de voeding, de keuzes die daarin gemaakt worden en kwaliteit van voeding en bereiding van voeding. Naast die gezonde voeding worden dikwijls extra voedingsstoffen gegeven in de vorm van voedingssupplementen (capsules, tabletten, poeders e.d.)

Voeding bepaalt in belangrijke mate hoe fit je, je voelt. Een chronisch gebrek aan de juiste voedingsstoffen kan leiden toch allerlei lichamelijke en psychische klachten. De afgelopen jaren is er veel meer bekend over voeding en gezondheid. Zo is er tegenwoordig veel meer bekend wat de relatie is tussen verkeerde voeding en het ontwikkelen van ziekte. Maar ook welke voedingsbehoefte nodig zijn om ziekte te voorkomen.

Orthomoleculaire Therapie

Het behandeltraject wat praktijk Ludwig Tummers aanbiedt heeft tot doel om de gezondheid te verbeteren, het lichaam aan te zetten tot het zelfhelend vermogen en verhogen van de energie.

Het consult
Het 7 stappenplan verwoord de stappen die u kunt verwachten en wat de mogelijkheden zijn. Gezondheidsklachten worden geïnventariseerd en gaan we op zoek naar mogelijke oorzaken van deze klachten. In het zoeken naar oorzaken wordt ook gesproken over eventueel aanvullend onderzoek zoals bloed of urine onderzoek. Ook maak ik gebruik maken van energetische metingen middels bio-energetische meetapparatuur.

Plan van aanpak
Er wordt een behandelplan met u samengesteld. Dit houdt in dat er voedingsadviezen en aanvullende voedingssupplementen worden geadviseerd.

Vervolgconsult: (ongeveer 45 minuten)
Het vervolgconsult wordt over het algemeen 3 weken na het eerste consult gepland. De voortgang van de behandeling wordt besproken en eventuele laboratoriumonderzoeken besproken. Voedingsadviezen of voedingssupplementen worden aan de hand hiervan voortgezet of gewijzigd.

Praktijk Ludwig Tummers is aangesloten bij de beroepsvereniging VNT-Nederlan en voldoet hiermee aan de kwaliteitseisen van zorgverzekeraars ter bevordering van de complementaire en natuurgeneeskundige geneeswijzen.

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers binnen de driehoek Rotterdam, Utrecht en Tilburg kan via onderstaand formulier. Telefonisch een afspraak maken kan ook, zie daarvoor de contactpagina voor onze telefoon en adresgegevens.

Stuur ons een e-mail: