Print

Onzekerheden

Onzeker door opvoeding tekortkoming of problemen?

Onzekerheid ligt aan de kern van veel van onze problemen.

Zo kan onzekerheid er voor zorgen dat we bepaalde carrière uitdagingen niet aan durven te gaan, we bepaalde sociale gelegenheden (zoals feestjes en bijeenkomsten) niet durven te bezoeken, of dat we een erg terughoudende en gesloten houding aannemen ter bescherming van onszelf.

Onzekerheid zorgt ervoor dat we altijd de veiligste keuze maken, de keuze die ons het minste angst of uitdaging bezorgt. Op de korte termijn zal dit een fijn gevoel geven. Echter op de lange termijn kan men hier erg ongelukkig van worden.

Voelt u zich onzeker?

Ieder heeft wel eens een moment in zijn of haar leven dat belangrijke levensvragen naar de voorgrond komen en dat men zich erg onzeker en krachteloos voelt. Bij onzekerheden stelt men zich eerder afhankelijk op, stelt moeilijke zaken uit, twijfelt meer en durft geen grenzen te stellen.

Vragen die men zichzelf dan bijvoorbeeld stelt:

  • Waarom heb ik bepaalde angsten en onzekerheden die mij weerhouden om te doen wat ik graag wil doen? En hoe kan ik hier op een goede manier van af komen?
  • Waarom gebeuren de dingen in mijn leven zoals ze gebeuren? Of, waarom veranderen bepaalde dingen in mijn leven nooit. Is dit toeval? Of wat is mijn rol daarin?
  • Hoe kan ik meer energie krijgen en mij krachtig of vol zelfvertrouwen voelen? Hoe kan ik minder geremd zijn.
  • Hoe kan ik effectiever zijn?

Inzicht in de antwoorden op zulke belangrijke levensvragen geven vertrouwen en energie. Ervaren psychologen via de Praktijk Ludwig Tummers in Tilburg – Rotterdam – Utrecht helpen u hier goed mee.

Neem vrijblijvend contact op

Stel geheel vrijblijvend uw vraag of leg uw klacht of probleem voor en u zal direct vertelt worden hoe u geholpen kan wordt!  Mail via onderstaand contactformulier of direct telefonisch contact om een afspraak te maken kan ook, zie daarvoor de contactpagina voor onze telefoon en adresgegevens.

Stuur ons een e-mail:
.