Print

Praktijk

Psychologische en para-medische praktijk op complementaire basis

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven,
maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam,
voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

(Thomas Edison 1847)

Integrale praktijk voor medische en psychologische hulp

Praktijk Ludwig Tummers is een integrale praktijk voor medische en psychologische hulp. Relatie(s), familie en systeemtherapie en combineert psychotherapeutische, lichaamsgerichte en systemische therapievormen. Medisch: voor natuurgeneeskundig zoals acupunctuur, orthomoleculair, bioresonantie, homeopathie enz. Praktijk Ludwig Tummers werkt volgens een mensgerichte systematiek die de mens in zijn totaliteit benaderd en niet alleen de klacht op zich. Dit kan zowel individueel als groepsgericht worden aangeboden. We bekijken uw hulpvragen het liefst zo breed mogelijk. Ouders en kinderen behandelen we zoveel mogelijk vanuit de gezinscontext.

Medische klachten en gezondheidsproblemen.

In de snelle en veeleisende maatschappij worstelen veel mensen met lichamelijke klachten waaronder moeheid en vitaliteitsproblemen. Voor deze klachten maar ook voor ‘onverklaarbare’ lichamelijke klachten die niet opgelost kunnen worden binnen de reguliere geneeskunde kun je bij ons terecht.
Voor dergelijke problemen gebruiken we de mogelijkheden van een uitgebreid Bio Informatief Geneeskundig Programma. Door het doormeten van een grote set aan variabelen kan de gezondheidssituatie in beeld worden gebracht en de onderliggende problematiek worden blootgelegd. Deze resultaten worden dan binnen natuurgeneeskundige technieken zoals orthomoleculaire therapie, voedingsadviezen en andere complementaire methoden zoals middels bio-resonantie, acupunctuur, ayurveda, homeopathie e.d. behandeld worden.

Psychologische praktijk op aanvullende complementaire basis

Praktijk Ludwig Tummers mag zich bij uitstek een integraal en kwalitatief hoogstaande psychologische praktijk noemen. Praktijk Ludwig Tummers werkt vooral aan de hand van het levensverhaal van een cliënt en is vooral sterk in het luisteren naar de behoeften die niet of nauwelijks zijn bevredigd. Aan de hand daarvan kunnen we duidelijk een patroon ontdekken van waaruit we verder kunnen. Dan zijn we in staat om vanuit die behoeften verder te kijken en vooral te kijken naar de pijn/gemis die daaruit voortkomt. Dan zijn we holistisch bezig en behandelen we niet de klacht, maar brengen we het probleem in een breder perspectief, waardoor het inzichtelijker wordt hoe blokkades zijn ontstaan en wat daarvan de oorzaak is. Dit vraagt van een therapeut meer tijd, maar de effectiviteit tot verandering is dan ook vele malen groter.

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0612800670.

Treatment sessions can also be given in the English or German language!
Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!