Verouderingsverschijnselen

langdurig medicijngebruik

Omdat de dokter je medicijnen voorschrijft, hoeft dat niet te betekenen dat deze medicijnen ook daadwerkelijk veilig zijn. Als je goed naar de effecten kijkt dan blijken er vaak tal van bijwerkingen te zijn. Bijvoorbeeld Mensen die medicijnen slikken die de rijvaardigheid ernstig negatief beïnvloeden, mogen niet in een auto rijden.
De andere groepen zijn: Protonpompremmers (PPI’s), Statines, Antibiotica, Antipsychotica, Opioïde pijnstillers, Selectieve serotonine-heropnameremmer (SSRI’s)

Lees verder 

huid, bindweefsel, vlekken en rimpels

Verouderingsverschijnselen worden vooral esthetische benaderd. In de natuurgeneeskunde is het juist de bedoeling deze te voorkomen, tegengaan of beperken zonder als een geitenwollensok te voeden of eruit te hoeven zien.
Ook verouder je door roken, drank te veel koffie, langdurig medicijn gebruik. Deze en andere hebben effect op huid en onderhuids bindweefsel, vlekken (levervlekken), rimpels, stijfheid en gewrichtspijnen, onderhuids bindweefsel.
Ook ontstekingen, helderheid van geest, infecties kunnen duiden op veroudering.

Lees verder 

stijfheid en gewrichtspijn

Iedereen heeft wel eens last van spier- of gewrichtspijn, maar als de pijn langer aanhoudt kan het verstandig zijn om advies in te winnen.
Wat kan nu eigenlijk spier- en gewrichtspijn veroorzaken?
Deels de conditie van het onderhuids bindweefsel, slijtage (artrose) en pijnen kunnen ook duiden op Laag Gradige Ontstekingen (LGO) als onderliggende oorzaak.

Als de dokter het niet meer weet? Dan is het een reden om naar de natuurgeneeskundige te gaan.

Lees verder 

helderheid van geest

Nederlanders zijn als de dood om bij het ouder worden de helderheid van geest te verliezen. Zeker driekwart van de bevolking vreest op termijn te maken te krijgen met ernstig geheugenverlies. Zelfs onder jongvolwassenen (18-34 jaar) speelt deze angst.

De KRO ondervroeg vijfhonderd Nederlanders over dementie. Aanleiding voor het onderzoek is een aflevering van het programma De Reünie, die zondag wordt uitgezonden. In de bewuste episode staat het onderwerp dementie centraal, omdat één van de leerlingen, de 57-jarige Evert, sinds drie jaar leidt aan de ziekte van Alzheimer.

Lees verder 

algehele conditie

Medisch gezien is het hebben van een goede conditie een maat en middel om de algemene werking van het lichaam belastbaarheid te vergroten, spiermassa te behouden en vet te verbranden.
Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Met als positief gevolg:
Klachtenafname
Een betere algehele conditie
Een stressbestendiger leven

Voor wie?
Knieklachten / Heupklachten
Rugklachten, bekkeninstabiliteit
Nek- en schouderklachten
Reumatische aandoeningen
Diabetes
Long aandoeningen
Hart- en vaatziekten
Neurologische aandoeningen

Lees verder 

Afspraak maken

Afspraak maken bij psycholoog, bioresonantie en orthomoleculair therapeut kan onder andere in Rotterdam en Tilburg.

Bellen voor een afspraak. Dat is het gemakkelijkst. Uw gegevens worden genoteert en daarna een afspraak geboekt. Dit kan ook s’avonds tot 21 uur en op  zaterdag’s van 10-15 uur

NB Click op de linken zodat in de statusbalk email of telefoonnummer zichtbaar worden.

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-UK Company coaching, relation-, psychotherapy etc. can also be given in the English or German language.
Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-Germany Firmen Coaching, Paartherapy, psychotherapy u.z.w. können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden.