Moderne ziekten

LICHAMELIJKE OORZAKEN GEWICHTSPROBLEMEN

EETGEWOONTEN of EETSTOORNISSEN Eetproblemen of Eetstoornissen bij kinderen tot 12 jaar, jongeren of volwassenen.
Gewichtsproblemen overgewicht of ondergewicht.
Gewichtsproblemen gedurende zwangerschap.

Een evenwichtige voeding draagt bij tot (het behoud van) een goede gezondheid. Hiervoor gelden drie basisprincipes (VIGeZ, 2012): evenwicht, variatie en matigheid.

Lees verder 

GEESTELIJKE OORZAKEN GEWICHTSPROBLEMEN

Een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen, Aanpassen aan de verwachtingen van anderen, Gericht op de behoeften van anderen, Perfectionisme en faalangst, Gebrekkige ego-ontwikkeling, Identiteitsstoornis, Negatieve lichaamsbeleving

Lees verder 

BEHANDELING

De behandeling bestaat uit een consult en meestal een vervolgconsult. Eer zijn uitzonderingen als er een andere laag behandeld dienen te worden.
Het is een tijdsinvestering alsmede een financiële investering. Als je het goed doet dan bespaar je uiteindelijk en wat niet in geld uit te drukken is je voelt je fantastisch.

Lees verder 

OrthomoleculairE geneeskunde

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Lees verder 

BEwegen

 

De eerste 15 seconden heb je ATP dat energie geeft om snel te reageren. Deze fase en systeem heet ook wel de anaërobe fase. Daarna schakelt je lichaam over op een aërobe verbranding (met zuurstof, je gaat hijgen).

Lees verder 

 

Groente en Fruit Eigenschappen

 

Eigenschappen en kleuren van groente en fruit. De nutriënten of werkzame stoffen van veel groente en fruit zijn hier in een lijst te vinden.

Lees verder 

 

WIE IS PRAKTIJK LUDWIG TUMMERS?

Lees deze hier