Print

Hypnotherapie

Controle behoud, te veel gedachten belemmeren je leven. Hypnotherapie is vooral geschikt bij een breed spectrum van psychologische klachten.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose wordt gebruikt. Hypnose is al eeuwenlang bekend als mogelijkheid om direct het onderbewuste te bereiken en daar veranderingen tot stand te brengen. Vanzelfsprekend zijn er tussen 1784 – toen Puységur voor het eerst hypnose toepaste – en dit moment veel ontwikkelingen op het gebied van hypnotherapie geweest. Met name de methoden van Milton Erickson hadden een grote invloed, denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van NLP. Maar vergeet ook niet Drs Hans ten Dam, Morris Netherthon PhD (mijn docenten).

Hypnotherapie kent nu een uitgebreid scala aan therapeutische methoden en technieken zoals regressie, reïncarnatie, NLP, EFT, EMDR, imaginatie, autogene training en zelfhynose. De hypnotherapeut richt de aandacht van de cliënt en brengt deze op die manier in een hypnotische trance. Dit is een bewustzijnstoestand waarbij de cliënt enerzijds zichzelf geheel bewust is, en anderzijds open staat voor suggesties. In hypnose kunnen ook andere trancefenomenen worden ervaren. Deze trancefenomenen worden gebruikt om mentale, emotionele en/of fysieke problemen op te lossen. Uitgangspunt van de therapie is de wisselwerking tussen geest en lichaam van de cliënt. Daarbij maakt de hypnotherapeut gebruik van de zelfherstellende vermogens die in ieder mens van nature al aanwezig zijn.

Bij hypnose wordt de cliënt door middel van verbale communicatie in een geconcentreerde toestand gebracht die te vergelijken is met dagdromen.

Door hypnose is de cliënt meer in staat om contact te maken met het onderbewuste. Hierdoor  krijgt je meer inzicht in factoren die belemmerend werken. Controle behouden, te veel gedachten kunnen belemmerend werken op de levensstroom. Door de levensstroom toe te laten ontstaat er meer ruimte is om contact te maken met mogelijkheden. Deze vorm van hypnose helpt om geconcentreerd aan het probleem te werken. Hypnose therapie is vooral geschikt bij psychische en psychosomatische klachten.

Het behandeltraject dat Praktijk Ludwig Tummers aanbied heeft tot doel om de cliënt meer inzicht te geven in zijn of haar reacties en onbewuste reacties.

Klachten die met hypnotherapie goed behandelt kunnen worden zijn:

  • angsten, fobieën
  • burn out, stress
  • concentratie- en geheugenproblemen
  • stemmingsstoornissen zoals depressie, ongecontroleerde emoties
  • nervositeit en spanning
  • onverklaarbare lichamelijke klachten zoals pijn, vermoeidheid, maag-en darmkwalen.
  • slaapstoornissen
  • seksuele problemen
  • traumaverwerking
  • ter ontwikkeling van je eigen kracht en vaardigheden

Intake

Het eerste consult heet een intake. Een intake is een kennismaking met een uitgebreid mondeling vragenonderzoek, naar klachten en problemen, thema(‘s), achtergronden, familie geschiedenis, gezondheidstoestand, en je doel(en) enz. Ook is deze bedoeld om elkaar te leren kennen en de financiën door te nemen.

Deze intake is het uitgangspunt voor verdere behandeling. Na de inventarisatie gaan we (samen) op zoek naar mogelijke oorzaken van deze klachten.

Vervolgconsult

Het vervolgconsult wordt na de intake (eerste consult) gepland. De psychologische sessies waarin we de gevonden en overeengekomen problemen en doelen uitwerken en behandelen. Hierin krijg je zelf de meest actieve rol. De voortgang van de behandeling wordt besproken, voortgezet of gewijzigd.

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Dordrecht Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag.

Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-UK Treatment sessions can also be given in the English or German language!

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-Germany Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.

Stuur ons een e-mail:

Share, , Google Plus, Pinterest,