Print

Huid, bindweefsel, vlekken en rimpels

Onzin om te geloven dat we oneindig jong fit en vitaal blijven. Ouderdom komt met gebreken, maar hoe hou je ze in de hand?

Snel je huid, bindweefsel, vlekken en rimpels  verminderen met een eenvoudig middeltje is vaak de vraag die me gesteld wordt. Zoals ik als een para-medicus vergoed wordt door de ziektekostenverzekering heb je diagnostische methoden en ethische waarden. Een grondige diagnose en voorstel van behandeling is dan de aangewezen weg. Dat, om op lange termijn, de resultaten vast te houden en niet dan van de ene naar de andere symptoom te verschuiven.

Slechtere huid of haren kan veroorzaakt worden door levensstijl (roken en drank en of drugsgebruik). Een verlaagde weerstand (door ouderdom of ziekte), ziekten of tijdens en na het ondergaan van een chemokuur enz…

Meestal vallen ze onder de immuniteits verzwakkende signalen. Soms kan het een symptoom van een ziekte zijn, dan kan het een heel ander verhaal worden. Dus voor het herstel zijn niet alleen eiwitten, collageen en vethuishouding voldoende.  De vertraagde celdeling in de huidlaag is het gevolg van onvoldoende regeneratie. Dus naast de bekende middelen (zoals Dermonyl, Biotine (Vit B8), L-Cysteïne, MSM (methylsulfonylmethaan), Selenomethionine, Wilde oregano, Zinkmethionine, Vit B-complex, Silicium, OPC, Vit C) kan het zijn dat je de ondergrond effectiever kan verbeteren  door een kleinere of grotere aanpassing van je dieet of voedingspatroon.

Onder een dieet wordt te vaak alleen verstaan een voedingspatroon die tijdelijk is met als doel toe te nemen (ja ja deze mesnen heb je ook) en dunner te worden. Alleen dat is niet juist. Een dieet is jouw voedingspatroon. Deze is vaak traditioneel bepaald. Sommigen hebben zoveel gelezen dat ze op basis van kennis dat doen. Uiteindelijk moet jij je goed voelen. Alleen als je niet gezond bent en klachten hebt zou een aanpassing van je dieet voor korte termijn of langere termijn voor je een tevens geldbesparende maar vooral een gezondere levensstijl worden die je zelf behalen kan.