Print

Homeopathie

Homeopathie voor mens en dier is een eenvoudige, zachte en duurzame manier van genezen.

 

HOMEOPATHIE

Homeopathie voor mens en dier is een eenvoudige, zachte en duurzame manier van genezen.  

Waarom homeopathie inzetten?

Homeopathie is een eenvoudige, zachte en duurzame geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen van mens en dier op een natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. Het homeopathisch geneesmiddel geeft de prikkel tot herstel. Bij het zoeken van het juiste homeopathische middel kijkt een homeopaat niet alleen naar de symptomen en klachten, maar wordt er ook gekeken naar de oorzaak hiervan en naar de verschillende lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken van mens en dier.

Wanneer is het toepasbaar?

Homeopathie kan bij de meest uiteenlopende klachten op fysiek, functioneel en mentaal gebied worden ingezet.

• diarree, hoesten, oor- of oogontstekingen, wonden
• gedragsproblemen, zoals stress, angst (bv; verlatingsangst)
• huidklachten, allergieën, gewrichtsproblemen, spijsverteringsklachten
• de toepassingen van homeopathie zijn te breed om hier allemaal te benoemen

Voor wie is homeopathie geschikt?

Homeopathie kan voor iedereen en elke diersoort worden ingezet. Dit kan gewoon op locatie en hoeft dus niet in mijn praktijk.

Basis

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann (1755 -1843). Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden. De werking van kinine als medicijn tegen malaria fascineerde hem. Toediening van kinine wekte bij gezonde mensen vergelijkbare symptomen op als bij een malariabesmetting. Zijn veronderstelling was daarom dat met het gelijkende het gelijke zou kunnen worden genezen: similia similibus curentur. Zonder te weten hoe het werkte begon hij met zijn ontdekking te experimenteren. Hij testte allerlei stoffen op zichzelf en familie en vrienden uit om erachter te komen welke vergiftigingsverschijnselen zij veroorzaakten. Vervolgens vergeleek hij deze vergiftigingsverschijnselen met bekende ziekteverschijnselen, waardoor hij steeds nieuwe medicijnen ontdekte. Om giftige stoffen hun schadelijkheid te ontnemen verdunde hij ze. Daarbij stelde hij vast dat de verdunning niet alleen de bijwerkingen verzwakten, maar ook de werking. Hij kwam op het idee om behalve het verdunnen ook de oplossing te schudden door ritmische schudslagen op een veerkrachtige ondergrond: het potentiëren. Deze schudslagen verhoogden volgens Hahnemann de werking van het middel zonder de bijwerkingen. Hij ontwierp daarop een standaardverdunnings- en schudschema. Met name deze gebruikte methode om een middel te ‘potentiëren’ (sterker te maken door verdunnen en schudden) maakt de geneeswijze echter omstreden: volgens de meeste wetenschappers werken de gepotentieerde middelen niet en is er ook geen wetenschappelijke verklaring waarom zij wel zouden werken. Er wordt tegenwoordig onderscheid gemaakt tussen Klassieke Homeopathie en Homeopathie.
De Klassieke Homeopathie is de zuivere weg volgens Hahnemann en bevat slechts één stof die gebruikt wordt. In de Homeopathie kunnen meerdere stoffen gebruikt worden. Deze wordt ook wel Complexhomeopathie genoemd.

Homeopathie samengevat

Gezondheidsklachten kunnen zowel met lichamelijke als met mentaal-emotionele verstoringen te maken hebben. Met homeopathie kunt u zowel lichaam als geest op een positieve wijze beinvloeden. Op deze manier ontstaat er een brede en grondige aanpak van uw gezondheidsklachten. Dit alles gebeurt met natuurlijke geneesmiddelen die niet belastend voor uw lichaam zijn en dus geen toxische bijwerkingen hebben.

Consult

In het eerste consult word er een uitgebreide anamnese door middel van BioResonantie afgenomen. Na jarenlange ervaring hebben we zoveel vertrouwen gekregen in de programmatuur en metingen dat dit een nagenoeg onontbeerlijk onderdeel is van de diagnose en anamnese. Vanuit deze informatie word het behandeltraject vastgesteld.

Bioresonantie

Met bioresonantie kunnen we het lichaam volledig doormeten. Alle orgaansystemen worden hierbij gecheckt. Dit is een zeer concrete en pijnloze meting gebaseerd op weerstandsmetingen op acupunctuurpunten aan handen en voeten. U kunt tijdens de meting duidelijk zien wat de uitslagen zijn en na de meting worden de door het computerprogramma vastgelegde waarden samen met u doorgenomen.

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-UK Treatment sessions can also be given in the English or German language!

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-Germany Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.

Stuur ons een e-mail: