Print

Helderheid van geest

Bewustzijn en geest. De combinatie lijkt een grijs gebied te zijn.

Helderheid van geest

Helderheid van geest bestaat uit helderheid (of bewustzijn) en geest. De combinatie lijkt een grijs gebied te zijn.

Helderheid of Bewustzijn

is het vermogen om te kunnen ervaren of waarnemen, oftewel een beleving of besef hebben van jezelf en de omgeving.

Bewustzijn is een reflectie op indrukken vanuit de buitenwereld, zoals bijvoorbeeld van mensen, voorwerpen of licht, en vanuit de binnenwereld, zoals bijvoorbeeld van emoties, gedachten of behoeften. Het bewustzijn is weten of ervaren wat er zowel zintuiglijk als cognitief in jezelf omgaat, met eventueel de mogelijkheid om daarover te kunnen communiceren op een bepaalde manier.

Geest

In het algemeen wordt met geest de essentie, het wezenlijke, van iets aangeduid. Het concept dat de dingen niet alleen zijn zoals ze zich aan ons presenteren, maar daarnaast een diepere, wezenlijke kern hebben, is in veel gedachtegoed terug te vinden. In sommige betekenissen is het begrip geest verwant aan het begrip ziel.

Daarnaast wordt het begrip in overdrachtelijke zin gebruikt, zonder dat het door een uitgebreide filosofie onderbouwd wordt, bijvoorbeeld in de betekenis van scheppende, drijvende kracht.

Afspraak maken

Materie en essentie van je bestaan zijn essentieel exentieel. Natuurlijk ga je een afspraak maken. Telefonisch 0102807275 of 0641570651 en gelijk een afspraak maken.

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-UK Treatment sessions can also be given in the English or German language!

Ludwig-Tummers-natuurgeneeskundige-psycholoog-Germany Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Stuur ons een e-mail: