Print

Ervaringen

Ervaringen van B.R. (m., 43)

Hoi Ludwig,

Als een van de weinigen wist jij diep te graven en mij een spiegel voor te houden. Je zei wel eens: ‘je praat veel maar je zegt niks’. Niet veel mensen hebben dat door! Je hebt mij dingen laten zien door onze goede en lange gesprekken. Dit heeft mij sterker gemaakt.

Bedankt hiervoor!!

gezin uit Noord Brabant (moeder, vader en dochter (stiefdochter voor vader))

Beste Ludwig,

De handvaten die we kregen aangereikt tijdens de bijeenkomsten om met elkaar in gesprek te blijven, hebben ons enorm geholpen. De spiegel die je ons hebt voorgehouden was elke keer weer een echte eye-opener. Voor mij zat de grootste winst in het terugvinden van het vermogen om je in te leven in de ander, waardoor er weer respect kwam voor elkaars visie en levensstijl.

Jouw manier van werken hebben we als zeer prettig ervaren. Je bent open, persoonlijk en pragmatisch. Jouw verdraagzaamheid en geduld zijn bewonderenswaardig en wekten bij mij van tijd tot tijd zelfs afgunst op.

Met zijn drieën beseffen wij ons terdege dat wij nog een hele weg moeten gaan en dat misschien zelfs op termijn jouw hulp daarin wederom gewenst is. Voor nu denken wij echter onze basis als gezin weer te hebben gevonden.

Ludwig, heel hartelijk bedankt voor jouw bijdrage. Je hebt ons goed op weg geholpen. Wij hebben afgesproken om niet te verdwalen op de ingeslagen weg.

Ervaringen van W. (m., 23)

Ik durf nu meisjes aan te spreken : ) !

Ik zocht naar hypnotherapie op advies van mijn moeder, ik heb er bewust naar gezocht. De eerste ervaringen waren doodeng. Je gaat terug in de tijd naar vroegere ervaringen die ik anders had onthouden dan ik nu heb ervaren. Mijn ouders bevestigden dat zoals ik ze in de sessies ervaren had het ook daadwerkelijk was. Ik had ze blijkbaar anders onthouden. Ze zijn een eigen leven gaan leiden en zodoende gaan doorspelen in mijn onbewuste en hierdoor mijn leven gaan overnemen. Heel confronterend. Ik zocht oude angsten en pijnen op die nu door Ludwigs begeleiding zijn gaan ontspannen, waardoor je uit trance komt.

Alsof ik herboren ben. Zelfbewust en zeker van mijzelf. In de sessies was ik er helemaal bij, maar je laat je leiden door de woorden die uit het niets in me opkomen. Deze worden door Ludwig vaak verzocht te herhalen waardoor er nog meer en diepere details boven komen. Alsof je in een virtual reality terecht bent gekomen, waarin ik de hoofdrol speel (glimlach). Door negatieve emoties toe te laten, ze te herbeleven en vervolgens hierdoor een letterlijk een plek te geven. Soms ook buiten mij omdat ze niet van mij waren (dat vond ik wel het meest fascinerend), leerde ik een scheiding aan te brengen tussen datgene wat me in het verleden is aangedaan en hetgeen ik zelf deed. Oud zeer kreeg een plek.

Nu voel ik me erg goed en zeker en heb mijn eerste date! Yes!

Ervaringen van J.L. (m., 30)

Hoi Ludwig,

Leuk dat jullie een email sturen voor mijn verjaardag. Met mij gaat het goed na de therapie. Hierdoor ben ik van studie veranderd en ben bijna zover om af te studeren in gezondheidszorg technologie. Groeten!

Ervaringen van H. (vr. 34)

Ludwig is een fijn persoon om mee te praten. In hoeverre mijn klacht op te lossen was hing af van mijn eigen inzet en bereidheid, zei hij. Het was niet altijd even eenvoudig, maar hij is erg betrokken en wist ook de benodigde krachten los te maken om de behandelingen tot een goed einde te brengen. Ik heb het allemaal erg positief (en intensief) ervaren en ben zeer tevreden met het resultaat.

Ervaringen van E. (vr., 49)

Ik had verwacht dat de behandeling van mijn probleem erg intensief zou zijn en ik was in eerste instantie dan ook erg gespannen. Ludwig heb me erg tot rust gebracht en de behandelingen waren eigenlijk helemaal niet zwaar. Ik zou ze zelfs eerder beschrijven als verlichtend. Ik ging namelijk altijd met een goed gevoel (van hoop) en met zelfvertrouwen weg. Dank je voor de behandelingen.

Ervaringen van M. (m., 42)

Een echt ervaren geneeskundige en hypnotherapeut die systematisch en oplossingsgericht te werk gaat. Super.

Ervaringen van A. (vr., 34)

Ik heb een lange tijd met mijn probleem gelopen en geloofde eigenlijk niet in een oplossing. Ik ben er mee gaan leren leven. Heel vervelend en achteraf gezien onnodig. De heer Tummers heeft mij op een confronterende manier geholpen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Toen dat duidelijk was begon de genezing eigenlijk direct al. Na een aantal behandelingen voelde ik me dan ook weer helemaal tip top.

Ervaringen van K. (m., 27)

Anders dan bij andere psychologen vind ik de heer Tummers zeer doelgericht. Je bent niet gewoon je hart aan het uit storten, maar je werkt echt naar doelen toe.

Ervaringen van Anoniem (vr. 32)

Was echt even goed om met de heer Tummers te praten. Je denkt dat je alles perfect op een rijtje heb (rationeel gezien), maar gevoelsmatig kloppen dingen toch niet helemaal. De heer Tummers wist al heel snel zijn vinger op de zere plek te leggen. Van hieruit hebben we doelgericht het probleem aangepakt en uiteindelijk opgelost. Wat een opluchting!

Ervaringen van R. (m., 55)

Zeer fijne vent om mee te praten. Erg cliëntgericht en erg professioneel.

Anja (51)

“Ik vind haar soms erg ondankbaar”

“Haat en liefde liggen dicht bij elkaar. Dat geldt zeker voor de relatie tussen mij en mijn dochter. Een fikse ruzie kan in tien seconden omslaan in een dikke knuffel en andersom. Ik weet dat ze vindt dat ik teveel op haar lip zit, dat heeft ze me ook gezegd. Maar ik weet ook dat als ik haar aan haar lot overlaat, ze er een zooitje van maak. Als ik onaangekondigd langskom, dan is haar huis een puinhoop. Haar hele kledingkast ligt op haar bed, de afwas is niet gedaan en rekeningen liggen nog ongeopend op tafel. Ik wil niet dat ze in problemen komt, dus doe ik het vaak voor haar. Om een bedankje moet ik dan vaak zelf vragen. Dat vind ik ondankbaar. En wanneer ik bijvoorbeeld om een gunst vraag, heeft ze daar vaak geen tijd voor. Maar ze heeft wel tijd om met drie volle tassen vuile was langs te komen, omdat ze zelf geen wasmachine heeft. Ook kan mijn dochter erg fel op mij reageren, wanneer haar iets niet zint. Ik vind het moeilijk dat ze dat alleen bij mij doet. Zoals ze soms tegen mij praat, zou ze bijvoorbeeld nooit tegen haar vader durven. Hij is veel harder. Ik weet ook wel dat ik me soms teveel met haar bemoei en dat dat heel frustrerend kan zijn. Ik ben ook heel trots op haar. Het is niet zo dat ik denk dat ze niet voor zichzelf kán zorgen. Of ze het doet is een andere vraag.

Het klinkt misschien erg negatief, maar ondanks onze ruzies hebben we wel een heel sterke band. We kunnen over alles praten en ik denk dat ze met mij zelfs meer bespreekt dan met haar vriendinnen. Dat heeft ze me weleens verteld. Als ze verdrietig is of juist iets leuks heeft meegemaakt, dan belt ze mij. We zijn elkaars uitlaatklep, en dat zorgt zowel voor mooie momenten als ruzies. Dat vind ik ook wel bijzonder. Ik heb veel vriendinnen die misschien minder vaak ruzie hebben met hun dochter, maar ook minder op de hoogte zijn van wat er in hun dochters leven speelt. Mijn dochter heeft een vrij moeilijk jaar achter de rug, met veel veranderingen, zowel op haar werk als privé. Ik weet dat ze veel stress heeft gehad en ik wil er daarom ook zoveel mogelijk voor haar zijn. Ik schiet daarin misschien iets te ver in door, maar ben bang dat als ik dat niet doe ik een afstand tussen ons creeër.”

Mayke (24)

“Soms wil ik gewoon dat ze me met rust laat”

“De relatie tussen mijn moeder en ik is soms best moeilijk. Aan de ene kant is ze degene waar ik het allermeest van houd, mijn beste vriendin, aan de andere kant kan ze me zo het bloed onder de nagels vandaan halen. Het probleem is denk ik dat ze veel te beschermend is. Dat was vroeger al zo, maar dat heb ik toen eigenlijk nooit als vervelend ervaren. Als kind nam ze me overal mee naartoe. We waren echt twee handen op één buik. Als ik verdriet had, huilde ik bij haar uit. Als ik vragen had, kon ik bij haar terecht. Ook hadden we veel lol samen. Winkelen wilde ik alleen met haar, dat was het gezelligst. Rond mijn vijftiende kreeg ik steeds vaker het gevoel dat we teveel op elkaars lip zaten. Ik mocht uitgaan, maar ze bleef steevast op de bank zitten totdat ik thuiskwam. Dat is natuurlijk lief bedoeld, ze wilde gewoon zeker weten dat ik veilig thuiskwam. Toch begon het me te irriteren. Net alsof ik niet op mezelf kon passen. Ik kreeg het gevoel dat ze me onverantwoordelijk vond. Toen ik mijn eerste vriendje kreeg, hebben we grote ruzie gehad. Hij was iets ouder en dat vond ze moeilijk. Het was niet zo dat ze hem afkeurde, maar ze maakte zich wel enorme zorgen. Hier had ik ook wel begrip voor en heb daardoor ook meer rekening met haar gehouden, door bijvoorbeeld te smsen als ik ergens was aangekomen en nooit alleen in het donker naar huis te fietsen. Dat ze bang is voor mijn veiligheid kan ik begrijpen, maar ze bemoeienis op andere vlakken zorgde steeds vaker voor grote ruzies. Nog steeds, ook al woon ik inmiddels niet meer thuis. Ik vind het bijvoorbeeld heel irritant dat ze mijn financiën in de gaten houdt. Ze is bang dat ik mijn rekeningen niet betaal en daardoor in de problemen kom, maar ik vind dat ik daar inmiddels zelf wel verantwoordelijk voor ben. Ook belt ze ontzettend vaak en dan echt voor onzin dingen. Ik weet ook wanneer ze me belt dat ik een vragenvuur op me af krijg. Of ik wel goed heb gegeten, de griepprik wel heb gehaald, de pil wel heb geslikt, of mijn huis netjes is en noem maar op. Vaak antwoord ik gewoon ja, ook al is het niet zo, om een preek te voorkomen. Soms schiet ik enorm uit mijn slof tegen haar, terwijl ik diep van binnen wel weet dat ze het allemaal lief bedoelt. Maar het is heel irritant. Als ik rustig aangeef dat ik het ergens niet over wil hebben, dan luistert ze niet. Het lijkt soms wel dat ik eerst moet schreeuwen voordat het doordringt dat ik ergens niet over wil praten of met rust gelaten wil worden. Dat kwetst haar, dat weet ik ook wel. Ik word er ook weleens door vrienden op aangesproken dat ik te nors doe tegen haar. Ze zien mijn moeder als een lieve vrouw die alleen maar het beste met me voorheeft en dat is ook zeker waar. Het is ook niet mijn bedoeling om haar pijn te doen, maar soms maakt ze me zo boos dat ik dingen zeg die ik niet meen.”

Afspraak maken

Natuurlijk ga je een afspraak maken. Telefonisch (010) 280 72 75 of (06) 41 57 06 51 en gelijk een afspraak maken.  Je kunt ook via onderstaand formulier aanmelden.  contactpagina. Woon of werk je binnen de driehoek Rotterdam, Utrecht en Tilburg? The Netherlands N.B. Behandelsessies kunnen ook in het Engels en Duits worden gegeven! UK Treatment sessions can also be given in the English or German language! Germany Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!

Stuur ons een e-mail: