Print

Ervaringen & Referenties

Ervaringen cliënten

Al meer dan 1500 cliënten heb ik geholpen met hun klachten.  Ik heb vaak  mooie reacties mogen ontvangen. Hieronder vind je een greep uit deze reacties op basis van hun ervaring met mijn behandelingen. Door deze te lezen krijg je een goede indruk van hoe mijn behandelingen eruit zien en wat je kunt verwachten.

 

Medisch

Ervaringen cliënte

Ha Ludwig, Ik heb het enorm druk gehad de afgelopen tijd. Er is een hoop veranderd maar enkel positief! Het dieet gaat me steeds makkelijker af, zeker als ik me soms niet helemaal volgens het dieet eet, krijg ik dat direct terug als signalen van mijn lichaam. Maar ik heb zo veel meer energie, rust, enorm veel rustigere huid (geen exceem, ontstekingen of schilferig) en hou minder vocht vast in de benen. Plus de eigenlijke grootste ervaring dat ik hiervoor eigenlijk altijd wel last had van m’n buik. Daar was ik dus  aan gewend geraakt (vreemde gewaarwording dat je je buik normaal gesproken niet hoort te voelen!) ervoor terug gekregen.

Ik slaap stukken beter, en vooral kan ik weer volle dagen werken. Cognitief begin ik ook weer terug op mijn oude niveau terug te komen. En bovendien: geen epileptische aanvallen meer! Kortom: de oude ik begint weer terug helemaal te komen alleen dan in een prettiger jasje. Ik ben wel veel afgevallen maar dat lijkt nu stabiel te blijven (en ik kon het wel missen gelukkig).

Kortom: heel heel blij dat ik naar je geluisterd heb!

Heel veel dank dank dank!

Nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp met het terugvinden van mijn levensenergie en dat zelfs in een veel prettiger passend jasje! Groetjes

 

Psychologie

Mevr. C. dd. 25 mrt 2016 over sessies van 10 jr geleden.

T. is een prima gast geworden. Prettig in omgang en lui onwelwillend op school ;-   Voor T., mij en ex-man was het indertijd wel een positieve ondersteuning in het leren omgaan met verdriet, eigen verantwoordelijkheid, loslaten en tegelijkertijd er zijn. Dus ja, ik heb je later nog een klasgenoot van T. en vrienden gestuurd. Dus ik denk dat ik tevreden was hahaha

 

Ludwig,

Ik ben je heel dankbaar dat je me een hele hoop verder hebt geholpen. Ik weet ongeveer hoe ik rust moet vinden in mezelf wanneer die word verstoort. (ik heb net een boek gelezen in een week tijd, dat is al jaren geleden!). Ik weet hoe ik moeilijke beslissingen kan maken door te luisteren naar mezelf, naar de resonantie van mijn wil diep in m’n hart. Ik weet ongeveer hoe ik in het leven moet staan en wat ik nodig zal hebben om mezelf beter te voelen in deze maatschappij. Dit zijn drie dingen die ik beslist kwijt was of niet wist wat ik er mee aan moest, en ze waren één van de redenen waarom ik bij jou langskwam.

Met deze kennis heb ik een stap vooruit gemaakt, dat is zeker! en ik ben volledig klaar om ze toe te passen in m’n dagelijkse leven!  Je hoort zeker nog van mij!  ik stuur beslist nog wel eens in de loop van het jaar hoe het met me gaat!

bedankt voor je tijd

Groetjes

W dP

 

Gezin Rdam eo (moeder en zoon)

Hoi Ludwig, ook al is het alweer een tijd geleden dat ik bij je geweest ben toch wil ik je bedanken voor de eyeopener. Ik woon sinds december in Bolnes. Ik heb daar een prachtig huisje gekocht. In het begin erg moeilijk om alleen te zijn, maar ik begin aardig mijn draai te vinden en te genieten van alle mooie dingen.

groetjes J

 

Ervaringen van B.R. (43)

Hoi Ludwig,

Als een van de weinigen wist jij diep te graven en mij een spiegel voor te houden. Je zei wel eens: ‘je praat veel maar je zegt niks’. Niet veel mensen hebben dat door! Je hebt mij dingen laten zien door onze goede en lange gesprekken. Dit heeft mij sterker gemaakt.

Bedankt hiervoor!!

 

Gezin Noord Brabant

Beste Ludwig,

De handvaten die we kregen aangereikt tijdens de bijeenkomsten om met elkaar in gesprek te blijven, hebben ons enorm geholpen. De spiegel die je ons hebt voorgehouden was elke keer weer een echte eye-opener. Voor mij zat de grootste winst in het terugvinden van het vermogen om je in te leven in de ander, waardoor er weer respect kwam voor elkaars visie en levensstijl. Jouw manier van werken hebben we als zeer prettig ervaren. Je bent open, persoonlijk en pragmatisch. Jouw verdraagzaamheid en geduld zijn bewonderenswaardig en wekten bij mij van tijd tot tijd zelfs afgunst op. Met zijn drieën beseffen wij ons terdege dat wij nog een hele weg moeten gaan en dat misschien zelfs op termijn jouw hulp daarin wederom gewenst is. Voor nu denken wij echter onze basis als gezin weer te hebben gevonden. Ludwig, heel hartelijk bedankt voor jouw bijdrage. Je hebt ons goed op weg geholpen. Wij hebben afgesproken om niet te verdwalen op de ingeslagen weg.

 

Ervaringen van W. (m., 23)

Ik durf nu meisjes aan te spreken : ) !

Ik zocht naar hypnotherapie op advies van mijn moeder, ik heb er bewust naar gezocht. De eerste ervaringen waren doodeng. Je gaat terug in de tijd naar vroegere ervaringen die ik anders had onthouden dan ik nu heb ervaren. Mijn ouders bevestigden dat zoals ik ze in de sessies ervaren had het ook daadwerkelijk was. Ik had ze blijkbaar anders onthouden. Ze zijn een eigen leven gaan leiden en zodoende gaan doorspelen in mijn onbewuste en hierdoor mijn leven gaan overnemen. Heel confronterend. Ik zocht oude angsten en pijnen op die nu door Ludwigs begeleiding zijn gaan ontspannen, waardoor je uit trance komt.

Alsof ik herboren ben. Zelfbewust en zeker van mijzelf. In de sessies was ik er helemaal bij, maar je laat je leiden door de woorden die uit het niets in me opkomen. Deze worden door Ludwig vaak verzocht te herhalen waardoor er nog meer en diepere details boven komen. Alsof je in een virtual reality terecht bent gekomen, waarin ik de hoofdrol speel (glimlach). Door negatieve emoties toe te laten, ze te herbeleven en vervolgens hierdoor een letterlijk een plek te geven. Soms ook buiten mij omdat ze niet van mij waren (dat vond ik wel het meest fascinerend), leerde ik een scheiding aan te brengen tussen datgene wat me in het verleden is aangedaan en hetgeen ik zelf deed. Oud zeer kreeg een plek.

Nu voel ik me erg goed en zeker en heb mijn eerste date! Yes!

 

Ervaringen van H. (vr.)

Ludwig is een fijn persoon om mee te praten. In hoeverre mijn klacht op te lossen was hing af van mijn eigen inzet en bereidheid, zei hij. Het was niet altijd even eenvoudig, maar hij is erg betrokken en wist ook de benodigde krachten los te maken om de behandelingen tot een goed einde te brengen. Ik heb het allemaal erg positief (en intensief) ervaren en ben zeer tevreden met het resultaat.

 

Ervaringen van J.L. (m., 30)

Hoi Ludwig,

Leuk dat jullie een email sturen voor mijn verjaardag. Met mij gaat het goed na de therapie. Hierdoor ben ik van studie veranderd en ben bijna zover om af te studeren in gezondheidszorg technologie. Groeten!

 

Ervaringen van E. (vr., 49)

Ik had verwacht dat de behandeling van mijn probleem erg intensief zou zijn en ik was in eerste instantie dan ook erg gespannen. Ludwig heb me erg tot rust gebracht en de behandelingen waren eigenlijk helemaal niet zwaar. Ik zou ze zelfs eerder beschrijven als verlichtend. Ik ging namelijk altijd met een goed gevoel (van hoop) en met zelfvertrouwen weg. Dank je voor de behandelingen.

 

Ervaringen van M. (m., 42)

Een echt ervaren geneeskundige en hypnotherapeut die systematisch en oplossingsgericht te werk gaat. Super.

 

Ervaringen van A. (vr., 34)

Ik heb een lange tijd met mijn probleem gelopen en geloofde eigenlijk niet in een oplossing. Ik ben er mee gaan leren leven. Heel vervelend en achteraf gezien onnodig. De heer Tummers heeft mij op een confronterende manier geholpen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Toen dat duidelijk was begon de genezing eigenlijk direct al. Na een aantal behandelingen voelde ik me dan ook weer helemaal tip top.

 

Ervaringen van K. (m., 27)

Anders dan bij andere psychologen vind ik de heer Tummers zeer doelgericht. Je bent niet gewoon je hart aan het uit storten, maar je werkt echt naar doelen toe.

 

Ervaringen van Anoniem (32)

Was echt even goed om met de heer Tummers te praten. Je denkt dat je alles perfect op een rijtje heb (rationeel gezien), maar gevoelsmatig kloppen dingen toch niet helemaal. De heer Tummers wist al heel snel zijn vinger op de zere plek te leggen. Van hieruit hebben we doelgericht het probleem aangepakt en uiteindelijk opgelost. Wat een opluchting!

 

Ervaringen van R. (m., 55)

Zeer fijne vent om mee te praten. Erg cliëntgericht en erg professioneel.

 

 

Ervaringen studenten, cursisten en de opleidingen coordinator 

deelnemer levensloop coaching

Hi Ludwig,

Je hebt in deze les mooi het onderwerp levensloop neergezet. Mij valt op dat je ook heel veel andere dingen aanstipt.

 

cursist levensloop coaching

Beste Ludwig,

Je hebt me geraakt afgelopen zaterdag. Dit in de kern van mijn bestaan maar ook als baken van vertrouwen. Je kunt heel wat mensen helpen bij hun helingsproces. Dank voor deze ervaring.

 

cursist levensloop en autobiografie

Beste Ludwig,

Ik vond het een heel bijzondere dag en vind jou Ludwig, een heel bijzonder mens. Ik ben net bij je collega hier in de regio begonnen om het stuk uit mijn jeugd verder op te helderen, dus ik ga ermee aan de slag! Wellicht kom ik ook nog eens bij jou aan kloppen, Ludwig, ik heb het gevoel dat je me wel door hebt :-)…

 

coordinator ATMA opleiding

Hallo Ludwig, Wou je even complimenteren met de prima dag die je voor onze studenten hebt neergezet! Belangrijk is altijd voor ons dat de studenten enthousiast zijn, ‘begeesterd’, en dat ze een leuke en zinvolle dag hebben gehad.

En natuurlijk dat ze als mens en als coach weer een stap verder leren. Ik geloof, zo in de wandelgangen horende, dat dat allemaal zeker gelukt is. .. 🙂