Print

Je basis persoonlijkheid, het Enneagram type

Cursussen over het enneagram

Persoonlijkheid

Persoonlijkheid tests zijn nuttig om de unieke eigenschappen en kenmerken die een persoon van een ander onderscheidt te ontdekken of bevestigd te zien. Meestal moet je een loopbaanadviseur of psycholoog raadplegen om een profiel te verkrijgen. Echter nu heb je de mogelijkheid om met een professioneel  loopbaanadviseur en psycholoog naar je persoonlijkheid te kijken.

Cursussen over het enneagram

In deze serie over het enneagram zit de basis van wat je nodig hebt om te begrijpen hoe het enneagram werkt, en is in het bijzonder nuttig voor beginners. Zoals je zult zien dat er slechts een paar simpele concepten nodig zijn om te beginnen met je zelfontdekkingsreis. Het enneagram daarentegen is bijzonder subtiel en complex, wat je zult zien naarmate je het meer in je leven gebruikt.

Organisatie en personeel

Dat een organisatie ook een persoonlijkheid komt misschien voor velen vreemd over. Een organisatie is de som van persoonlijkheden die de persoonlijkheid van oprichter of grondlegger hebben ondersteund, gevolgd of aan aangepast hebben. Dus waarom je wel of niet in een bepaalde organisatie past of voor jezelf wilt werken of als ZZP-er bent begonnen.

Principes

Het belangrijkste zijn een aantal principes. In de workshop zullen we daarom niet alleen over je basispersoonlijkheid hebben, maar ook de triades en vleugels waarin je persoonlijkheid centraal staat. Het enneagram is een verzameling van negen verschillende persoonlijkheidstypen. Deze 9 zijn te verdelen in de helt meer vrouwelijke persoonlijkheden en de andere helft meer de mannelijke persoonlijkheden. Ook kennen de persoonlijkheden groepen van 3 typen die bij elkaar horen. Dit noemen we triaden. Elk type kent een vleugel dat links en rechts van deze licht waar je persoonlijkheid unieker maakt ten opzichte van een ander.

Onderwerpen in de cursus

In dit omvangrijke artikel nemen we de volgende stappen en onderdelen van het enneagram door: de structuur, je basis-persoonlijkheidstype, de triaden, je vleugels, verschillende niveaus van ontwikkeling, richtingen van integratie en desintegratie, de drie instincten, je type bepalen.

Opgeven middels

Stuur ons een e-mail: