Print

4 Niveau’s van Bewustzijn

Vier niveaus van bewustzijn.

4-niveaus-van-bewustzijn

Wetenschappers hebben een tipje van de sluier opgelicht over hoe ons bewustzijn werkt. Ze onderzochten mensen in diepe narcoseslaap – waarin je niet eens kan opmerken of je überhaupt bestaat – en de manier waarop ze daaruit ontwaakten. Bewustzijn, concluderen ze, is in de eerste plaats het aan elkaar knopen van gehoor, reuk, zicht, smaak en gevoel tot één ervaring. Daarna pas volgt waarschijnlijk het besef dat jij degene bent die het ervaart. Dit kun je trainen en verbeteren door onze therapieën.

Somatisch

Veel opgelopen trauma’s zetten zich ergens vast in het lichaam. Hierdoor uiten psychische klachten zich eigenlijk in lichamelijke problemen waarvan de oorzaak nooit gevonden wordt. Door intensief met het lichaam te werken zoals acupressuur, geforceerde bindweefsel strekkingen in de rug, doelgerichte massage, Reiki, Bio Energetische opdrachten etc. worden onbewuste psychische trauma’s bewust gemaakt. Er onstaan diepe inzichten waardoor een veranderingsproces op gang komt.

Emotioneel

Veel mensen hebben hun gevoelens weggestopt waardoor ze niets meer kunnen voelen. Dit is een vroeg overlevingsmechanisme wat in het latere leven vaak juist problemen veroorzaakt.  Met ondersteuning van verschillende technieken als spiegelen, hypnose, familie opstellingen, massage, etc. komt men weer in contact met de onderliggende gevoelens. Dit geeft veel inzichten waardoor rust ontstaat. Ook bij mensen die juist overspoeld worden door gevoelens waar ze geen controle meer over hebben werk deze aanpak.

Mentaal

De mensheid leert al vroeg om de wereld vanuit het mentale niveau te beschouwen. Dit niveau is vaak overbelast dat er heel veel verwarring ontstaat achterdocht en eindeloos piekeren. met NLP, regressietechnieken, hypnose, etc. worden mensen zo in verwarring gebracht dat ze het mentale niveau moeten loslaten waardoor ze weer in contact kunnen komen met hun lichaam en emoties. Hierdoor ontstaat rust en helderheid.

Spiritueel

Op het spirituele niveau wordt vooral de verbinding met alles om je heen ervaren, waardoor er hoop en veiligheid is. Vaak zijn er gedurende het leven verstoringen in deze verbindingen ontstaan, wat tot angst, eenzaamheid en andere klachten lijdt. Om problemen permanent op te lossen is het essentieel dat de verbinding weer aanwezig is.

 

 

bron: bewustzijn-gaat-in-stapjes